Glimåkra - Böljan
2016-10-04 22:46
Kval till Elitettan. På söndag 9 oktober 14,00 inleder dam kvalet borta mot Glimåkra. Returen spelas söndag 16 oktober 14,00  hemma på Falkenbergs IP
IFK Norrköping DFK – IF Böljan/Falkenberg 0-4 (0-1)
2016-05-03 19:13

IFK Norrköping DFK – IF Böljan/Falkenberg 0-4 (0-1)
0-1, Josefine Walker, 35´
0-2, Maria Nilsson (frispark), 68´
0-3, Mathilda Prim, 82´
0-4, Wilma Gullquist Persson, 89´
Ina Lobban Maria Prim Amanda (C) Matilda Ebba Ida Frida Linn Josse Carro, Wilma, Sofia.

05.30. Väckarklockan ringer och en av säsongens längsta resor för IF Böljan/Falkenberg väntar, och i slutet av den väntar ett starkt IFK Norrköping DFK som givetvis har siktet inställt på att hålla Östgötaporten stängd denna helgen. 5 timmar, en mastig lasagne och lite morgongympa på en parkering i Östergötland senare är vi på plats i omklädningsrummet och vi har precis pratat om vad som kommer krävas av oss idag: Hårt arbete, och en stark tro på oss själva.

Vi har även noterat att planen är ganska stor, vilket passar oss då vi är fysiskt starka och är som bäst när vi får jobba hårt.

Matchen drar igång och redan i 3:e minuten löper sig Josse fri och Maria hittar henne med en djupledsboll in bakom Norrköpings backlinje. Detta resulterar i matchens första fasta situation, vilka höll hög kvalitet matchen igenom. Några minuter senare är Linn nära på att sätta 0-1, men prickar tyvärr stolpen. Efter en lovande inledning följer en period av lite mindre kontrollerad spel från båda lagen. Många långa bollar och mycket närkampsspel. Vi ligger rätt i vårt försvars/presspel och löser ändå denna perioden bra, även om vi inte riktigt lyckas etablera något ”spel”.

I den 35:e minuten slås en boll upp mot en mötande Linn, och vi får se prov på bra forwardsamarbete när hon skarvar vidare bollen mellan två försvarare och in framför en rättvänd Josse, som sedan rundar Norrköpings målvakt och lägger in 0-1 till bortalaget! Under resten av halvleken lyckas vi skapa ytterligare två lägen.
Prim får ett bra läge på en hörna, men skottvinkeln täcks av en försvarare och skotten går strax ovanför ribban. Precis innan halvlek bryter Ida bollen vid vårt straffområde och sätter igång en omställning på Frida, som tar med sig bollen en bra bit upp i banan innan hon spelar till Linn, som i sin tur slår den i djupet på den ständigt löpande Josse. Norrköpings målvakt hinner dock först, och krockar oturligt med sin försvarare, och den senare blir liggande efter detta. Detta är det sista som händer i halvleken.

Norrköping har haft en del kontringar och uppbyggda anfall, och känns inte alls ofarliga, men vi har under halvleken stått för ett bra försvarsspel och lyckats avstyra det mesta. I halvlek pratar vi om att vi vill hålla uppe intensiteten i matchen, och fortsätta utnyttja några av våra styrkor; vår fysik och vår vilja i såväl anfallsspel som försvarsspel.

Andra halvlek börjar positivt! Ebba tar sig förbi ett antal försvarare och släpper bollen snett inåt bakåt till Josse, som tar ett avslut. Målvakten räddar, men släpper retur till Linn som lägger in bollen i mål. Tyvärr blev det korrekt avblåst för offside, men härligt att vi börjar halvleken med en bra chans! Tio minuter senare blir Linn kapad inne i straffområdet, och domaren blåser straff. Amanda kliver fram, men hennes skott räddas tyvärr av Norrköpings målvakt.

Vi gör vårt första byte i den 66:e minuten, Ida kliver av och Wilma kommer på och tar position ute till vänster efter att Frida flyttat in på innermittfältet. Kort därefter gör Maria 0-2 direkt på frispark! Skönt, då det kändes som om vi behövde ett mål för att komma ur en lite sämre period. Kort därefter är vi på bänken på väg att notera 1-2 till hemmalaget efter att deras anfallare (i ytterst misstänkt offsideposition) blivit frispelad, och har i princip öppet mål. Hon tar avslutet, men Ina kommer som en blixt och lyckas på något sätt komma emellan boll och nätet. En riktig fantomräddning!

Under de sista 20 minuterna gör vi våra andra två byten. Ebba går ut, och Carro kommer in. Några minuter senare kliver Josse av, och Sofia kommer in i matchen. Under denna perioden trycker vi på ganska bra och skapar en hel del. Lobban prickar ribban på en frispark, Prim har ett skott som täcks av försvarare och Wilma bryter igenom och tar ett avslut strax utanför. I den 82:e minuten kommer det tredje målet, och det är tredje gången gillt för Prim som dunkar in bollen efter en väl levererad hörna! Ett välförtjänt mål då vi som sagt haft hög kvalitet på våra hörnor, och eftersom Prim återigen är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Vi fortsätter trycka på och jagar fler lägen. Linn har en nick strax ovanför, efter ett inlägg av Lobban. Vi avslutar sedan matchen med att göra 0-4 genom Wilma (hennes första i Div.1), som hittar det bortre hörnet med sin vänsterfot!

En väl genomförd match av alla 14 spelare, och extra kul är det att vi, trots att vi har en 0-3 ledning under de sista tio minuterna, fortsätter trycka på och jobba efter ytterligare mål. Vi vet om att målskillnad kan komma att bli avgörande för en hel säsong, och det är viktigt att vi jobbar efter detta. Slutligen ett stort tack till IFK Norrköping DFK som bjuder på en bra match, och vi önskar dem ett stort lycka till i serien! Tills vi möts igen förstås!

 

/ Ludvig Larsson

En tuff drabbning på ett blåsigt IP slutade med vinst för Böljan när Mariebo kom på besök!
2016-04-23 10:26


Som i tidigare möten med Mariebo så är det små detaljer som avgör slutresultatet. Det bjuds på jämna och hårda kamper när lagen ställer sig på planen. I fjol stod Böljan som seriesegrare efter en 0-0 match i sista omgången mot just Mariebo, efter att lagen slutat på samma poäng och den lilla detaljen som avgjorde slutresultatet var en bättre målskillnad.

Årets första möte med Mariebo bestod av två olika halvlekar. Som givetvis alla matcher gör. I detta fallet förändrades delvis sättet att spela fotboll på av en lurig blåst med en medvind för oss i första halvlek och motvind i andra. Det smög sig in en liten osäkerhet hos lagen många gånger på grund av vinden. Vi startar första halvlek på ett tryggt sätt med variation i vårt anfallsspel och ett ordnat försvarsspel. I 9:onde minuten får vi vår första heta chans att göra mål via en frispark då Linn blivit kapad efter att hon vänt bort sin motståndare strax utanför straffområdet. Linn får som uppgift att ta frisparken och lyckas med den uppgift på bästa tänkbara sätt genom att sätta den i målvaktens högra kryss!! Vackert och underbart!! Efter 1-0 jämnas kampen ut. Mariebo spelar smart i motvinden genom kortpassningsspel, vi är för ivriga i vårt försvarsspel och går bort oss många tillfällen. Jasmine i målet får göra några viktiga och härliga räddningar för att vi ska bibehålla vår ledning. Men i första halvlek fungerar vårt anfallsspel bättre än vårt försvarsspel. Vi oroar Mariebos försvar många gånger och kommer till chanser. Bland annat strax innan halvlek då vi kommer runt på kanten efter ett hårt och effektivt presspel av JW som trycker in den till en fristående Frida som med en härlig vänster trycker in bollen bakom en bortspelad målvakt. 2-0 var ett faktum och kändes fantastiskt!

I pausen pratade vi mycket om att få ordning på vårt försvarsspel, att vi vill att dem börjar spela långt och att vi ska rulla boll.
Det sistnämnda fick vi inte alls ordning på i andra halvlek. Mariebo tar kommandot direkt med vinden i ryggen. Men vi stör dem till misstag i passningsspel. Trots större bollinnehav av motståndarna så är det vi som kommer till två farliga chanser som hade kunnat stänga matchen. Det är Linn båda gångerna, ett friläge där målvakten gör ett bra jobb och ett direktskott via ett inspel. Vi spelar ängsligt många gånger genom dålig rörelse och genom att slå långbollar. Men vi får samtidigt Mariebo att slå långt vilket vi hellre vill. Och trots att motståndarna äger boll mer i andra halvlek så kommer de inte till lika många heta chanser som i första. Men de ska få en liknande chans att reducera på som vi gjorde 1-0 på. En frispark precis utanför straffområdet. Men skärpan är inte den samma utan bollen seglar en bit ovanför målet. Istället kommer reduceringen en stund senare då Anna Gustavsson i Mariebo går på avslut en bit utanför straffområdet. Bollen eller lobben får fart med vinden och går via Jasmines händer, ribban och in i mål. 2-1 och 14 min kvar av ordinarie speltid. Vi spelar nervöst sista tiden men med ett offrande spel för att vinna matchen. Mariebo lyckas aldrig komma till någon jätte chans utan vi reder ut stormen och står som segrare igen. Denna gången genom en seger i matchen. Underbart!!!!

En fin skalp för tjejerna i en tät match. En extra ros till Mathilda Prim som är omöjlig att ta sig förbi. Att notera: Frida Johansson som spelat många år i Böljan och var med i fjol och tog guld spelade denna matchen i motståndarlaget. Frida flyttade till Jönköping i höstats för studier. Kul att se att hon gör ett gott jobb i Mariebo!

1-0 Linn Albrektsson (frispark)
2-0 Frida Franzén
2-1 Anna Gustavsson


Nästa lördag går bussen mot Norrköping för en lite väl tidig match mot IFK Norrköping. Matchstart 13:00!


PS. På lördag kommer P4 Halland direktsända damernas bortamatch mot IFK Norrköping. Sändningen startar 12:55 på http://sverigesradio.se/halland/

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
IF Böljan, 02/05 08:50 
IF Böljan, 22/12 13:09 
IF Böljan, 04/10 22:40