Välkommen till F2007

Vi är ett glatt gäng som kör inomhusträning i Tullbroskolans gymnastiksal på måndagar från och med 23/10 kl 18:00-19:00. Träningstiderna är uppdaterade i kalendern i menyn ovan. Kalendern går utmärkt att prenumerera på i din mobiltelefon.


Sugen på att prova på fotboll? Välkommen!

För att du inte ska skada dig är det viktigt att du benskydd och inomhusskor.


Chris, Daniel, Jennie och Magnus
Tränare F2007


Info från föräldramötet 30/1
2018-02-11 22:30
Stort tack för ert deltagande på vårt föräldramöte. Jag lovade att lägga ut lite info om vårt möte för de som inte hade möjligheten att närvara. Här kommer lite minnesanteckningar från föräldramötet.
Hör av dig om du har funderingar, frågor eller om du har en idé på hur du kan bidra till att våra barn får bästa möjliga förutsättningar att spela fotboll tillsammans. 

Daniel, Magnus och Jennie
Bollkallar Böljan-Assi 29 oktober 2017
2017-10-29 16:13
I en isande vind och bitande kyla värmde spelet på planen när Böljan besegrade Assi på Falcon Alkoholfri Arena idag. Vi var bollkallar och den som klätt sig med vinterjacka, mössa, vantar och tjocka skor hade bäst förutsättningar för att inte frysa. Kul att se bra fotboll och härlig kamp på nära håll. Kul att våra tjejer fick vara med när damlaget kämpade sig till tre go’a poäng i kampen om att stanna kvar i Elitettan. Bra jobbat damerna och bra jobbat bollkallarna!

Daniel och Jennie
Säsongsavslutning på Falkenbergs IP 15 oktober
2017-10-15 13:43

Fler bilder (+3) >>
Vilken dag och vilka go’a tjejer!
Idag var det säsongsavslutning på Falkenbergs IP för Böljans Ungdomslag. De äldsta lagen F01, F02 och F04 var lagledare och domare i en uppskattad flervalsbrännboll där spelarna kastade tennisboll, sparkade fotboll och kastade frisbee. Lagen var blandade från samtliga årskullar och det var härligt att se alla samarbeta tillsammans. Det är en go’ stämning i klubben där alla tillåts att vara med oavsett hur stor eller liten man är. Det handlar inte om hur duktig man hunnit bli utan det är den där självklara attityden att alla deltar och gör sitt bästa utifrån sina förutsättningar. Det värmer i ett idrottsledarhjärta. 

För våra tjejer i F07, så passade vi på att dela ut diplom efter årets matcher i Fotbollsalliansen, samt träningspriser till våra tjejer i laget. Ni som inte kunde delta kommer få dem vid nästa träning. Nästa träning äger rum 23/10 i Tullbroskolans Idrottshall, precis vid Vallarnas lekplats. Träningstiden är kl 18-19. Precis som tidigare vill vi att man hör av sig när man har förhinder.

Daniel, Magnus och Jennie
Ett stort gäng hjältar på TIFunny Cup 2017
2017-10-09 05:31
Några bilder från TIFunny Cup 2017
Till årets upplaga av TIFunny Cup hade vi hela 16 spelare som ville vara med och spela. Härligt! Då det fanns en vakant plats valde vi att anmäla ytterligare ett lag så att alla tjejer skulle få spela så mycket som möjligt. Det vill säga två lag, med bara en avbytare i varje. Tuffa förutsättningar under sex matcher, men så otroligt härligt att uppleva och se hur tjejerna tog sig an den uppgiften.

Förusättningarna under lördagens tre gruppmatcher var extra tuffa då hösten dök upp med blåst på förmiddagen och mer eller mindre konstant regnande blandat med störtskurar från kl 11-18. Det var omöjligt att hålla sig torr, utan vi fick mest sikta in oss på att hålla oss varma. Ett superstort tack till Lovisas mamma och pappa (Maria och Tomas) som fixade tält och en värmekälla i tältet. Wow vilka fixare ni är och vad skönt det var med en samlingspunkt och en plats att hålla grejorna torra på. Superstort tack! :-)

Fotbollsspelandet då? Jo, det är kul och nyttigt att möta andra lag. Lag som spelar lite tuffare än de vi brukar möta i vanliga fall. Vi gör precis som vi alltid har gjort, vi snurrar på positioner och vi snurrar på målvakter och avbytare. Grundförutsättningen är att alla spelar lika mycket även om vi aldrig kommer uppnå millimeterrättvisa. 
För oss som följt laget under längre tid, så gläds vi över att tjejerna söker och hittar passningsvägar. De väljer att titta upp och försöka passa kompisen som springer sig fri. De blir allt bättre på att läsa spelet, bryta passningsvägar för motståndarna eller sno bollen av dem invid fötterna. Våra tjejer har blivit tuffare i närkamperna utan att spela oschysst och de gör jobbet bättre både framåt och bakåt i planen. 
Vår avsikt har aldrig varit att spela med backar och anfallare utan snarare att placera ut spelarna och täcka upp hela planen. Att få spelarna att förstå att alla behöver delta i anfallsspelet liksom i försvarsspelet har tagit lite tid. Men det känns extra kul att se när de som spelar längst bak, tar chansen att göra en löpning med eller utan boll och avslutar med att göra mål. 

Söndagens fotbollsupplevelse blev annorlunda än den under lördagen. Det blev en härligt kall höstdag med strålande sol. Perfekta förutsättningar för fotboll...nästan. ;-) Planerna hade tagit lite stryk och det var på en del håll mer likt en leråker än en fotbollsplan. Tungsprunget och svårt att slå passningar utefter marken som inte studsade undan eller fastnade i leran. En heroisk kämpainsats av alla tjejer, i alla lag. När bollen, kampen, laget, blir viktigare än att hålla sig ren, då tvättar jag leriga kläder med glädje. Samtidigt fnissar jag åt de dråpliga situationer som uppstod när underlaget ger vika och spelaren glider i geggan. Och det sköna är att den spelare som gled reste sig upp och skrattade lika mycket åt situationen själv. :-)

Vi mötte många otroligt duktiga lag den här helgen. Men vi står upp bra mot dem när vi är pigga i benen och springer hela matchen. Jätteroligt att se och för en person som tidigare varit en utpräglad tävlingsmänniska, så ler jag lite i smyg åt de ”vinnarskallar” som så tydligt framträder hos flera av våra tjejer. 

Vi som var på plats fick njuta av så många fina prestationer, både av lagen och av individuella spelare. Spelmässigt har alla spelare tagit kliv framåt under de matcher de spelat i helgen. Jättekul! Jag hoppas att alla spelare har uppfattat det beröm vi gett varje individ under de här dagarna. Vi är stolta och glada över att vara ledare för detta härliga gäng. Ett gäng tjejer som öppnar sin armar och omfamnar varje ny spelare som vill vara med och ser det som en självklarhet att alla får vara med på lika villkor och är en naturlig del av laget oavsett ålder eller spelstyrka. Det VÄRMER mer än deras fotbollskunnande. Fotboll kan alla lära sig men att utveckla de personliga egenskaper som är så viktiga genom hela livet, det känns viktigt på riktigt. 

Ett extra tack till Leias pappa (Johan) som kompletterade ledarstaben under söndagen då våra lag spelade mer eller mindre samtidigt. 

Avslutningsvis stort TACK alla spelare och föräldrar för en härlig cup! På återseende för fler oförglömliga upplevelser tillsammans med det härliga F07-gänget!

Magnus och Jennie
Utomhusträning växlar till inomhusträning
2017-10-01 21:51
Onsdag 4 oktober gör vi höstens sista utomhusträning. Därefter avslutas utomhussäsongen med TIFunny Cup (7-8/10) och ungdomsavslutningen (15/10). Information om dessa evenemang finns i tidigare nyheter på sidan. Efter den sista träningen så blir det ett uppehåll på ett par veckor innan inomhusträningen börjar måndag 23/10 kl 18-19 i Tulllroskolans idrottshall. Det är i samma hall vi körde inomhus förra året dvs inte i den nybyggda hallen utan i idrottshallen som är precis bredvid Vallarnas lekplats. Dörren kommer att kodas precis som tidigare så att man kommer in i entrén. Info om kod kommer också att delges på träningen. Annars fråga tränarna när du hämtar/lämnar ditt barn i samband med träningen.

Till inomhusträningen behöver man vattenflaska, benskydd och inomhusskor som inte gör några märken på golvet. 

Hälsningar
Daniel, Magnus och Jennie 
Spelade matcher
Sön 29/5 10:00
Sön 15/5 10:00
Lör 30/1 08:00
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IF Böljan, 06/02 17:15 
IF Böljan, 06/02 11:54 
IF Böljan, 12/11 21:20