Apel 99 - Böljan  0-9

Ullareds Konstgräs

Lördag 5/3 Avspark 11:30

Truppen: Nour, Elin, Elina, Chloe, Emelie, Molly, Elvira, Filippa, Linnea, Nellie, Tintin, Doris, Leonie, Olivia, Zarah, Ebba

Innan match kom coacherna från både Apel 99 och Böljan F08 överrens om att det skulle bli 11 vs 11 på full plan med speltiden 3 x 30 min.

För Böljanlaget så var detta första matchen med 11 vs 11.

När så matchen blåste igång sken solen och det var riktigt behagligt för att vara tidig mars.

Böljan rivstartar och gör 1-0 tidigt genom synnerligen fin framspelning av Molly, snett in i straffområdet och där kunde vår mittfältare Elvira kallt placera in bollen intill stolpen.

Efter det målet rullade det på riktigt bra för Böljan, efter 30 min står det 6-0 till Böljan.

Andra perioden blir lite avslagen och lite brist på tempo och intensitet från Böljan.

I sista perioden blir det lite vassare från det blå laget och mängder med fina målchanser skapas.

Böljan visar prov på beslutsamhet och god ork, även i de sista minuterna får vi se rejäla hemlöpningar på över 50 meter för att avvärja farligheter, strongt.

2 händelser i matchen sticker ut lite.

Elina är nära att nicka in en hörna.

Linnea får på en volleykanon efter fin hörna från Tintin, men målvakten hann precis få upp händerna och räddade om än mkt turligt.

Matchen slutar 9-0 med mersmak för många mål till.

Apel försökte komma till avslut men lyckas inte producera ett enda skott på mål under 90 min.

De hade dock några halvchanser som kunde resulterat i något.

En gulstjärna i kanten till Apel 99 för att de spelar schysst och försöker komma in i matchen trots underläge. Deras målvakt gjorde flera kvalificerade räddningar.

Extra plus till solida Böljans försvarsprestationer och fin speluppbyggnad, det som var riktigt roligt att se var att orken fanns hela vägen.