IF Böljan

Herrarna ny tvåa efter övertygande seger.
2020-08-29
Det bjöds på en sprudlande fotboll på Falkenbergs IP denna gråa höstkväll. Hemmalaget kom från en lite onödig förlust mot Alets IK och dagens toppmatch mot IF Leikin var därför viktig för att hålla sig kvar i toppen. Pga lite skador i förra matchen var det tre ändringar från förra veckan, Viktor, Ludde o Harald går in från start.
Alla tre hade stor del i segern vilket understryker bredden vi har för tillfället.
Harald är pigg och har redan varit framme ett par ggr när han efter dryga kvarten rivs ned med straff som följd. Maxime sätter straffen säkert. Ledningen varar bara 2 min. Oscars rensning fångas upp av Leikins skicklige tia som lyrar in bollen från långt håll.  Resten av halvleken är det press från hemmalaget. Målen som följer är logiska och rättvisa. Albins 2-1 är dagens snyggaste. Han vänder bort sin stackars försvarare och sätter bollen hårt i nät, ett klassmål av en van målskytt. Nästa målskytt är inte lika van, Viktor Larsson är involverad flera ggr innan han, med viss hjälp av en Leikin-försvarare, nickar in Thomassons inlägg.
3-1 i halvlek är inte i överkant.

Andra halvlek är mer böljande (ursäkta). Inte så konstigt med tanke på resultatet. Hemmalaget är törstiga och vill ha mer. Bortalaget har en del spelare som fuskar lite och då blir det en del kontringar. Gästerna har en stenhård frispark i ribban och en del andra lägen men hemmalaget har desto mer. Vi har också spets framåt. Maxime ger sig av på en soloräd och släpper in till Korenado som trycker in 4-1 i 68 min. En hafsig period med ett par varningar följer. Leikin gör lite match av det när man reducerar till 4-2 med 10 kvar. Men istället för ytterligare nerv så utökar vi ledningen när Alex Karlsson, tillbaks från långt skadeuppehåll, även han visar att vi har bredd. Dock är det Albins förspel som väcker mest beundran. 5-2 och vi passerar Leikin i tabellen upp på en andraplats. Albin gör sin bästa match i den blå tröjan och mittfältsduon Ludde o Robin håller i taktpinnen och styr tempot i matchen. Men som sagt bredden är det som imponerar mest. Ingen tillfällighet att B-laget leder klass 1. Vi har väl även den bästa bredden på kommentatorerna. Bröderna Karlssons succé mot Lerkil följdes upp av Flädjemark och Kongbäck med den äran. 29kr för den här underhållningen är ”rån på öppen gata”.
Stort tack även till föräldrar och ledare i F11 och P09 som hjälpte till med kiosk och bollkalleri.
Vi ser fram emot nästa match som är borta mot Väröbacka GIF.

Årsmöte 27/22024-01-29 12:05
Kvaltider2023-10-13 07:03
Vem får kvala?2023-10-06 16:34
Joel byter inriktning 2023-09-17 13:32
Födda 20172023-08-15 09:42
Höststart fotbollslekis2023-08-10 19:13
Fotbollslekis2023-04-25 10:57
Semesterstängt2022-07-11 18:40