SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Böljan
Fotboll

En poäng i underkant mot Värö
2016-08-20 11:14
IF Böljan-Väröbacka GIF fredag den 19 augusti 2016 Falkenbergs IP

2-2 (0-2)
Mål: Wille, JC
Oscar Arconge
Tobbe, Ludde, Robin, Samuel
Julle
Mosse, Nille, Alex, Philip
JC
Wille, Moki, Albin, Rasmus, Peter


En fantastiskt fin sensommarkväll med sol och nästan ingen vind alls. Perfekta förhållanden för match alltså. Lägg till en plan i allsvensk klass och allt du behöver är två fotbollslag som bjuder upp!
Att dessutom U-sektionen hade sin årliga match med grillning och spred ett aptitretande grillos över IP gjorde inte kvällen mindre somrig!

Det är alltid händelserika matcher mot Väröbacka, ett lag som vi delat glädje o sorg med ett antal år nu. Vi kommer från en 0-5 förlust mot Andersberg medan gästerna, efter en lite knackig vår vunnit alla tre höstmatcher och skapat ett avstånd till oss på fyra poäng. Vårens möte slutade 1-1.


En viktig sak mot Väröbacka är att inte släppa till fasta situationer så efter 50 sekunder så ger vi dem en hörna! Hörnan blir farlig och det är med en del tur vi får bort bollen. Vi har lite tröjstrul under inledningen och Alex tvingades till tröjbyte.
Mer om detta i mina memoarer!
Deras andra hörna kommer efter en kvart och då ringer det. Precis som i Värö i våras så nickar deras mittback in bollen kraftfullt efter en stenhård hörna och en precis löpning. Svår men inte omöjlig att försvara! Efter detta så tar vi tag i spelet och parkerar på motståndarnas planhalva. Vi skapar också en del chanser. Mosse spelar in till Alex som inte får någon ren träff. Samma resultat blir det en stund senare när Mosse nickskarvar till JC vars dragning gör bort två backar men sedan sviker vänstern! De få bollar Väröbacka lyfter upp tas resolut hand om våra backar som spelar stabilt matchen igenom! Tror inte Robin förlorade en nickduell!
Philip o JC samspelar fint och tvingar fram en hö-rna och det känns som en tidsfråga innan kvitteringen skall komma. Den bästa chansen får- Mosse två minuter innan halvtidsvilan. Efter finurligt spel på högerkanten spelar Nille in bollen till Alex som förlänger till Mosse på bortre. Han drar till direkt men får inte bollen mot mål utan den rullar lite retfullt mellan mv och en framstormande JC. Istället kommer en kalldusch precis innan pausen. Värö får en frispark på mittplan. Frisparken slås hårt mot mål och i kamp med Oscar så trycker gästerna in 0-2. Är inte säker på att där var något ojust men rätt ofta får mv frispark efter dylika närkamper oavsett om det är juste eller inte! I samband med målet får Oscar även en smäll i ansiktet och det är inte mer än precis han kommer till spel i andra.
Vi får gå till paus med tunga huvuden och det momentum vi byggt upp raseras på bråkdelen av en sekund.
Det är rätt deppigt i paus även om vi känner att vi är det bättre laget. Vi får chansa och trycka på ännu lite mer.


Andra halvlek fortsätter som andra slutat, med en klar dominans från oss. Vi flyttar bollen bra och chanserna duggar tätt.

·       - Philip hittar Alex som skottfintar men hans hårda vänster stryker stolpen.

·       - JC nickar rakt på mv efter fint inlägg från Tobbe.

·       - Robin nickar Mosses hörna med kraft någon cm utanför

·       - Philip inlägg, JC nick i ovankant på ribban


Tankarna går till Sven Jerrings klassiska referat från OS i Berlin 1936. Det är bara att byta ut Japaner mot Väröiter.
"Väröiter, Väröiter, försvarande Väröiter, från sig vilt slående Väröiter och lika vilt angripande Böljan-spelare. Väröiter som hoppar, Väröiter som kastar sig, Väröiter som fläker sig. Väröiter som gör allt för att ta segern åt Värö!


Till sist får vi dock hål på dem. Det är bröderna Larsson som startar och avslutar anfallet. Ludde bryter förtjänstfullt på mitten, fintar bort en gubbe innan han lägger ut bollen till Philip vars inspel studsar ut till Samuel som drar till med vänstern. Det är dock minst 16 Väröben och kroppar i vägen och bollen hamnar istället hos, nyss inbytte Wille. Han lägger bollen till rätta, tittar upp och klipper sedan in bollen hårt i nättaket, vackert och proppen ur? Det är halva andra halvlek kvar så det är gott om tid. Bara tre min efter reduceringen är det nära kvittering. Pigge Wille spelar fram Philip så går inåt och får bra träff men skottet går i ribbans underkant och studsar ut. Vi har ett väldigt bra tålamod och fortsätter rulla medan de dödströtta gästerna inte får någon ro. Rasse som bytts in i anfallet för att skapa kaos gör just detta. Ett hårt skott sveper just utanför. Vi får till slut in kvitteringen. Med tre min av ordinarie tid lyfter Tobbe fram en väl avvägd boll till JC som vackert lobbar över mv. Det syns ju på ivern att hämta bollen att JC vill mer. Vi behåller vår offensiva uppställning med två mittbackar(!), Rasse o Pitan på topp och vi lyckas skapa en högoktanig chans till. I sista minuten får JC läge rakt framför mål. Skottet är välplacerat och med bra fart men mv gör en akrobatisk fotparad och vi får nöja oss med oavgjort. Lite svårt att förhålla sig till resultatet. Var det bra eller dåligt? Hjärnan säger dåligt men magen o hjärtat säger bra. Med tanke på tabelläget så behövde vi tre poäng men med underläge 0-2 med 20-25 min kvar så är det nog ändå åt det positiva hållet. Spelmässigt definitivt positivt. Det var bra insatser laget igenom. Backarna visade vägen genom att kliva fram i precis rätt lägen och inte ge gästerna någon ro utan istället starta anfall med oförtruten vilja!
Våra byten fick också bra effekt, Wille behöll sin form från de senaste B-matcherna och tillförde massor med energi och Rasse o Pitan orsakade som sagt var en del kaos på motståndarnas planhalva. Förhoppningsvis har vi glädje av en bred trupp nu i höst när folk börjar försvinna åt diverse håll, något som även bör drabba de andra lagen i serien som kanske inte har den bredden. Nästa match är mot det lag som ligger på fel sida strecket, en poäng bakom oss, Genevad/Veinge i Veinge nästa lördag 13,00.
Missa heller inte damernas fortsatta kamp för seriesegern på K-slätt i em 14,00 mot BK Tinnis


(Japan vann för övrigt matchen mot Sverige med 3-2, en jätteskräll på den tiden)

 

/Magnus Falkehag

"