SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Böljan
Fotboll

Two down, two to go!
2016-09-17 11:30
IF Böljan-Löftadalens IF fredag den 16 september 2016 Falkenbergs IP

2-1 (0-1)
Mål: Nille, Marcus (s)
Oscar Andersson
Tobbe, Peter, Ludde, Robin,
Julle
Mosse, Nille, Samuel, Marcus
CC
Wille, Moki, Albin, Jesper


Som sagt bara måstematcher kvar nu. Nr två av fyra mot Löftadalens IF. Ett lag som vi haft väldigt svårt mot. Dubbla förluster förra säsongen och förlust även i vårmötet med 3-4 efter att vi tappat en till synes säker 3-1 ledning. Det är lite häftigt med kvällsmatcher vid denna tid då man får spela i elljus. Det var dessutom extra ljus från nya arenans minst sagt skarpa ljus.


Det började som vanligt med en motståndarhörna innan sekundvisaren gått ett varv. Men redan i minut fyra hade vi vårt första fina anfall. Tobbe lättar fram till Mosse vars inlägg så småningom letar sig fram till Robin som får till ett hårt lågt skott som touchar försvarare till hörna. Samme Robin nickar hörnan strax utanför. I sjätte minuten kommer kallduschen. Vi tappar bollen i försvarsposition och gästernas duktige anfallare, Rasmus Olsson, är inte den man vill  ge de lägena till!
Han skjuter hårt och resolut utan chans för Oscar och återigen får vi jobba från underläge. Marcus har ett liknande läge ett par minuter senare men han går på precision istället för kraft och målvakten kan parera med foten. Vi rullar runt och letar lägen och då och då uppstår det luckor. Som när Peter helt plötsligt hittar Tobbe med en ocean av yta. Tyvärr hittar inte inspelet någon blå. Peter blir sedan helt fri efter frispark från Samuel. Han vet tyvärr inte hur fri han är så avslutet blir lite hafsigt. Det är för övrigt mycket frisparkar i matchen åt både håll men Oscar äger sitt straffområde både verbalt och fysiskt. Nille och Marcus har varsitt inlägg och på det sistnämnda är CC nära på huvudet. Löftadalen har även ett jätteläge att utöka ledningen. Ett inlägg går parallellt med mållinjen och snappas upp vid bortre. Ett inspel snett inåt och ett direktskott som Oscar gör en fin räddning på. En förmodligen matchavgörande sådan! Det känns rätt ok efter första trots underläge.


Vi startar andra halvan starkt och redan efter två min har vi kvitterat. Samuels hårda inåtskruvade hörna nickas i nät av Nille, väldigt snyggt! Vi fortsätter trycka på och dominerar spelet. Peter har läge efter ny fin frispark från Samuel men det är trång och han har inte utrymme och det blir enkelt för keepern. Abbe som kommit in i paus spelar en huvudroll i segermålet. Han löper på djupet och när Nille (ojust?) håller undan en bortaspelare blir Abbe fri. Han dras ner och både straffen och utvisningen är klar tycker jag även om den regeln är väl hård och också kommer att ändras. Tror jag!
Kan också förstå bortalagets protester och besvikelse då man förmodligen skulle fått frispark i momentet innan. Marcus får vänta ett par minuter på att slå straffen men gör det kyligt som det heter när bollen går in där målvakten inte är……….
Sedan följer en klassisk scenförändring där vi tappar allt fina spel vi haft före målet 11 mot 11 och det är Löftadalen som får energi. Hela deras lag steppar upp ett par procent och vi har fullt jobb med deras löpningar. Vi skapar dock många chanser. Marcus kommer runt två ggr. Första inspelet går strax bakom CC och den andra blir snarare ett skott som tippas till hörna. Gästerna har en straffsituation när vi räddar på mållinjen. Har ingen aning om var bollen tar men enligt domaren inte på handen i alla fall. Marcus har ett par lägen men är för trött för att komma till ordentliga avslut. Antingen väntar han för länge så att motståndarna kan täcka eller så blir det sockskott. Det bästa läget har dock Tobbe. Inlägg från Marcus tippas av målvakten mot eget mål men det är ett fall av försvarare i motståndares straffområde. Tobbe vet inte hur ensam han är och fläker sig mot bollen istället för att vänta in den och bollen går över från nära håll! Vi fortsätter skapa men får inte till ett tredje mål som skulle lugna nerverna. Robin har ett fint genombrott och Mokki har ett stenhårt direktskott strax utanför. Löftadalens sista farlighet kommer via nick på hörna strax utanför. De sista tre minuterna spelas vid Löftadalens defensiva hörnflagga. Inte snyggt men effektivt. Nu tjänade vi på detta men detta är ju definitivt något man bör se över i regelverket.

Vi rider ut stormen och kan plussa på ytterligare tre viktiga poäng och är, åtminstone tillfälligt, uppe på rätt sida strecket. Skall tillägga att det kan bli fyra lag som åker beroende på hur det går för hallandslagen i trean. Extra plus idag till Oscar i målet som visade stor pondus i straffområdet.

Match tre av fyra måstematcher nästa fredag på IP mot Galtabäcks IF, ett annat lag indragna i bottenstriden. Det lär bli spännande!


"Glöm inte damerna 14,00 på IP idag, lördag!" Viktigg match i andra änden av tabellen!


/Magnus Falkehag