SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

"Bara" en poäng mot Galtabäck
2016-09-24 10:15
IF Böljan-Galtabäcks BK fredag den 23 september 2016 Falkenbergs IP

1-1 (1-0)
Mål: Peter
Oscar Arconge
Tobbe, Peter, Ludde, Robin,
Julle
Albin, Nille, Samuel, Marcus
CC
Wille, Moki, Rasmus, Alex, Mosse


Match nummer tre av våra fyra ”måstematcher”. De två andra har slutat lyckligt och vi har niondeplatsen i egna fötter. Lite beroende på hur det går i trean är det inte säkert att det räcker att bli nia men den formeln tar vi när serien är slut. På andra planhalvan Galtabäcks BK. Inte det Galtabäck undertecknad mötte med stabila tunga pjäser på 80-talet, utan ett gäng med unga, kvicka bollskickliga spelare. Bortamatchen vann vi med 2-1 men hemmalaget imponerade då. Galtabäck ligger förvisso trea i tabellen men är heller inte 100% klara, en poäng behövs de för att vara säkra i den jämna tabellen.


För första gången i höst är det höstväder, verkligheten har kommit ifatt! Att det dessutom låg en fiktiv ångestdimma över planen förstärkte bara stämningen.
För omväxlings skull är det vi som får den obligatoriska första-minuten-hörnan. Nille slår den och den går igenom till Marcus på bortre, han stöter in den till Peter som behärskat skjuter bollen i mål. Drömöppning med ledningen redan i andra minuten. Vi har en del fina kombinationer men även gästerna är farliga med sitt kvicka passningsspel utanför vårt straffområde. Vi fortsätter att vara farliga på fasta situationer. En hörna är lurig och sedan ett inkast till Nille och ett inlägg som hamnar hos Samuel. Skottet täcks av en försvarare men såg ut att vara på väg i mål. Nille som hittar massor av yta i djupet hittas av Robin på vänsterkanten. Nille lämnar över bollen till Marcus som manövrerar sig till hyfsat skottläge men mv kan rädda markskottet. GBK har sin farligaste chans i minut 28. Ett fint anfall längs vänsterkanten avslutas med inlägg och direktskott men Ludde stör tillräcklig för att skottet skall gå utanför. Vår stora chans att dubbla ledningen kommer med 10 kvar av första. Marcus gör en vältajmad löpning och Samuels instick är en macka på silverfat. Målvakten är relativt lång ute och frågan är om inte en rundning av den samme varit det bästa alternativet. Marcus väljer ett direktskott som går utanför. Ingen jättebra första halvlek men rätt så stabilt och ledning 1-0.


De vinröda tar tag i spelet direkt i andra och trycker tillbaka oss. Ludde har redan hunnit göra en fin brytning innan gästerna träffar stolpen första gången. Stolpträffen följs av en indirekt frispark för att Arconge hållit bollen för länge. Inte ofta man ser detta och speciellt inte utan förvarning. Frisparken blir dessbättre resultatlös. I 11 min stolpskott nr två. Instick, fin löpning, Arconge är bra ute och täcker vinkeln och ”tvingar” bollen i stolpen. Nu är vi illa ute och har inget eget spel alls. Det blir långsamt bättre och i mitten av halvleken har vi ett hyfsat läge. Abbes inlägg möts liggande av CC men bollen smiter utanför, kunde blivit ett klassiskt mål! Abbe blir strax efter liggande skadad och jag missar några minuter. En sak jag missar är Samuels första varning så den har jag ingen uppfattning om. När jag är tillbaks i båset igen får han sin andra varning. Sådant som händer när man har en 100% inställning spelstil. Tufft att bli tio man med ca 20 min kvar. Vi höjer oss dock och vi skapar tom något halvläge. Ludde hittar Peter(!) på djupet men hans skott täcks på vägen till mål. GBK har en nick över och massor av inlägg varav de flesta hamnar på Peters blonda kalufs. Vi har en farlig kontring där Julle spelar fram Alex som skottfintar och försöker få läge med högern. Väldigt bra försvarsarbete förhindrar skottet att gå mot mål. Alex o CC kombinerar sedan fint men CC når inte sista bollen från Alex och istället är gästerna nära igen. Arconge har dock samma vänner som ”Honken” en gång hade, stolparna. För tredje gången träffar bollen stolpen. Vi har lite oflyt med domslut i sista minuten. Alex blir hårt tagen vid offensiv hörnflagga och man kan nog konstatera att det tilläts mer när anfallande lag försöker få tiden att gå vid hörnflaggan än på andra ställen av planen. Vi får varken frispark eller inkast. Trots detta en bra domarinsats av Peter Hallenberg. Matchen avslutas istället av en hörnkavalkad. Det blir tredje gången gillt för gästerna. Hård hörna, hård nick utan chans för Oscar. Målet får innebär att GBK säkrar sitt kontrakt samtidigt som vårt inte längre ligger i egna fötter. Vi behöver en del hjälp och så klart en egen seger i avslutningen nere i Hasslöv söndag åttedag.


Vill också ge en stor eloge till U-sektionen med ledare, spelare och föräldrar som skött bollflick/bollpojk och kiosk på ett fantastiskt sätt hela säsongen. Man har verkligen kunnat koppa bort denna del vilket är mycket värt!


/Magnus Falkehag