SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Böljan
Fotboll

Om klubben
1934

IF Böljan har tidigare funnits i olika konstellationer vilket visas av stadgar från 1934 och foto från 1936. 1949 räknas ändå som det år då ”nya” Böljans bildades.


1949

Avsparken till ett pånyttfött IF Böljan slogs i Konsums samlingssal 1 augusti 1949. Gamla Böljan som legat vilande sedan 1942 på grund av att de flesta spelarna kallades in till militärtjänstgöring. Laget började i nytt seriespel hösten 1950. Läs mer historia i IF Böljan 50 år: Open publication - Free publishing


IDAG

IF Böljan kommunens största idrottsförening. Vi har ca: 30 olika lag som deltar i ca: 5-600 matcher under en utomhussäsong i seriespel och diverse cuper. Matcherna omfattar i genomsnitt bara en tredjedel av lagens verksamhet då det är 2-4 träningar i veckan utöver match. Vi kommer även i år att genomföra många utbildningar, Bobergsläger, landslagets fotbollsskola för andra året i rad, fotbollslekis för våra yngsta och om vädret tillåter fotbollens dag på hösten. Vi arrangerar under ett år Nyårscupen, medarrangörer till Allsång på Vallarna, vi arrangerar Midsommar på hemvärnsgården, föreläsningar med fotbollstema, landskamper för P17 och eventuellt flera dam och U-landskamper i höst. Mellan alla dessa aktiviteter så engagerar vi oss marknadsföring och arbeten som även dessa bidrar till att vår föreningen får den ekonomiska förutsättningen till vidare utveckling.