SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i IF Böljan Falkenberg
BLI MEDLEM
Välkommen till IF Böljan, Falkenberg!
IF Böljan är en av Falkenbergs kommuns största idrottsförening. Fotboll är vår kärnverksamhet och vi har ca: 20-25 olika lag varje år som deltar i ca: 500 matcher under en utomhussäsong i seriespel och diverse cuper. Matcherna omfattar i genomsnitt bara en tredjedel av lagens verksamhet då det dessutom är 2-4 träningar i veckan utöver match. 
 
Vi genomför varje år många ledarutbildningar och föreläsningar, Bobergsläger, landslagets fotbollsskola och fotbollslekis för våra yngsta. Vi arrangerar under ett kalenderår Nyårscupen, vi är medarrangörer till Allsång på Vallarna, vi arrangerar Midsommar på hemvärnsgården. 
 
Vi är aktiva i sociala projekt på hemmaplan men även utomlands. Mellan alla dessa aktiviteter så engagerar vi oss i marknadsföring och arbeten som bidrar till att vår förening får en ekonomisk förutsättning till vidareutveckling.
 
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Semesterstängt
2022-07-11 18:40

Böljans kansli har semesterstäng V 28 - 31

Åter 8/8

 

Välkomna

 

Grådaskigt men tre poäng i seriepremiären!
2022-04-15 10:54

Seriepremiären 2022 var så långt från den från 2021 man kan komma.
Då, en fantastisk försommarkväll i Hylte, nu en disig småkall aprilkväll! På andra planhalvan IF Norvalla som vi inte hade något större problem att avfärda två ggr om förra säsongen. Båda lagen hade väldigt begränsad gräsvana. På hemmaspelarna märktes detta med att spelat var betydligt mer promenadlikt än några av försäsongsmatcherna på konstgräset där det snabba passningsspelet firar större triumfer. Ett antal hörnor för hemmalaget och någon kontring från gästerna var allt det bjöds på de inledande 20 minuterna. Sedan svingade Makrill sitt trollspö till högerfot och Alex styrde fint in framlägget via huvudet. Efter detta har vi vår bästa period i matchen. Emils inlägg når Hugo men han saknar den riktiga övertygelsen i nicken som går utanför. Vi har en trippelhörna innan Maxime tar över huvudrollen. Han är framme farligt flera ggr men täckande ben och linjeflaggan sätter stopp. Norvallas hot kommer via djupledsbollar mot löpvilliga anfallare men vi har väl hyfsad koll på dessa. Det sista som händer i första halvlek är när Maxime snyggt spelar fram Hannes som behärskat bredsidar in 2-0.

Vi på läktaren andas ut lite och en falsk säkerhet kanske även drabbar hemmaspelarna för i andra halvlek är det en helt annan matchbild. Norvalla är betydligt aggressivare och vinner både första och andrabollar, bra halvtidssnack där Norvallaledare!
Tror bara vi har en riktigt bra målchans i andra och det är åter Maxime som tråcklar sig igenom och lite osjälviskt lägger upp för Hannes, denne är kanske lite för "snäll" i avslutet och en Norvallaspelare kan rädda på mållinjen. 3-0 där och det hade varit game over. Nu blir det istället några rysliga sista 25 min. Gästerna skapar fler bra chanser. Mange får sträcka ut på ett långskott och det är flera bollar som stryker förbi målet.Med 10 kvar får en bortaspelare syna det röda kortet men frågan är om han verkligen gick ut? Det märks i alla fall inte. Norvalla reducerar då en frispark från hörnflaggan nickas i nät och har bud på mer. Mange är långt ute och avvärjer och vi reder ut anstormningen. Sista kvarten var det ett lag som hade väldigt mycket att förlora och ett annat som hade lika mycket att vinna.
Tre poäng är dock tre poäng och tåget är satt i rullning. 21 matcher kvar, närmast nykomlingarna Kungsbacka IF borta och sedan ytterligare en bortamatch mot IF Leikin.

 

Innan dessa båda matcher spelas dock ett DM-derby mot FF på Arenan. Det är första tävlingsmatchen mellan herrarnas representationslag sedan 1974 så en sällsynt match som ni inte vill missa.
IF Böljan står som hemmalag men matchen spelas på Arenan nu på tisdag 19/4 kl 19.00

 

Seriepremiär
2022-04-13 22:36
 
2021-06-01 09:21
Uppdaterade riktlinjer från SvFF ang covid 31 maj 2021, 16:45

Idag har SvFF publicert uppdaterat riktlinjerna ang covid-19 med tolkningar utifrån FHMS senaste beslut att göra lättnader i de allmänna råden from 1 juni och tillåta matchspel för spelare födda 2001 och tidigare, samt att publik tillåts vid matcher. Riktlinjerna är uppdaterade i sin helhet och samtliga förening uppmanas att ta del av dem och förmedla dem till föreningens samtliga ledare.

 

I de uppdaterade riktlinjerna finns förtydligande av de olika områden som nu omfattas av lättnaderna. FHMs generella restriktioner om att hålla avstånd, undvika trängsel mm ska alltjämt följas.

I korthet så gäller följande fr.o.m. den 1 juni.

  • Yrkesidrottslag får både träna och spela matcher.
  • Övriga lag (barn- och ungdomslag samt seniorlag) får bedriva träningsverksamhet, genomföra matcher och tävlingar i mindre omfattning samt delta vid mindre cuper och läger.
  • Nya publikbegränsningar gäller fr.o.m. den 1 juni 2021 (se mer om detta via nedasntående länk).

Notera att lokala variationer kan förekomma mellan kommuner och regioner.

Viktigt att förhålla sig till är också att varje förening som är arrangör av match eller annan aktivitet avgör vad de kan ta ansvar för, vilket ska respekteras. De föreningar som hyr in sig på en arena har också arenaägarens regler att förhålla sig till.

Västergötlands FF har publicerat en video med tillhörande bildspel som även kan ses som riktlinjer för övriga distrikt (förutsatt att respektive region/kommun inte har ytterligare restriktioner).

Landslagets Fotbollsskola
2021-05-31 13:45

Landslagetsfotbollsskola IF Böljan Falkenberg

 

Nu är det dax att anmäla sig till årets fotbollsskola Falkenbergs Idrottsplats

I år kör vi fotbollsskolan i AUGUSTI 

Vi startar den 9/8 kl.10,00

 

Var noga med att anmäla rätt storlek på t-shirten och om det finns någon allergi som vi bör veta.

Kostnad 850 kr, I detta ingår boll, t-shirt, vattenflaska, frukt och mat.

 

 

Sista dag för anmälan 23/7

 

Välkomna

IF Böljan Falkenberg

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Dam 2023, 04/11 15:22 
F07, 27/09 17:43 
Dam 2023, 13/09 14:19 
F07, 04/09 10:53 
Dam 2023, 02/09 13:25