SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Böljan
Fotboll

Kvaltider
2023-10-13 07:01

Efter en formidabel avslutning med fem raka segrar säkrades kvalplatsen i söndags. Tror det är första kvalmatchen för herrarna sedan ett kval till div 4 1993. Damerna har däremot upplevt båda sidorna av kvalets våndor.

Belöningen är till att börja med ett dubbelmöte mot Bergdalens IK från Borås. Första akten spelas på hemmaplan på lördag med retur i Borås helgen efter.

Segrande lag får sedan ta sig an det lag som blir nia i division 2 Västra Götaland.
Vi hälsar gästande lag, domarna och publik välkomna till dagens match!

Matchbollarna sponsras av: Nyårscupen.se

Dagens matchvärd: A-Kembaren i Falkenberg AB

Nästa hemmamatch: ev om två veckor, motstånd okänt

Bollpojkar: P10

Kiosk:         F09

Vem får kvala
2023-10-06 16:32

                                         

 

Länk till laguppställningar

 

Vi har gjort det vi skulle de senaste matcherna, det har även Åsa IF. Det betyder en direkt avgörande match om andraplatsen och kval till div 2. Åsa har förvisso en liten chans att även vinna serien men den är nog mest teoretisk. Vi måste vinna matchen för att passera Åsa.
Båda lagen har god form. Vi har fyra raka vinster medan gästerna, sedan vi slog dem i våras, spelat 10 matcher i rad utan förlust.


Vi hälsar gästande lag, domarna och publik välkomna till dagens match!

Matchbollarna sponsras av: Tipsklubben och Familjen Johansson

Dagens matchvärd: JM Utveckling

Nästa hemmamatch: Förhoppningsvis nästa helg!

Bollpojkar: F12

Kiosk:         F12

19 down 3 to go
2023-09-21 18:20

Nu är det the business end of the season. Nu skall det avgöras, vem åker ur, vem vinner, vem får kvala? Båda lagen har massor att spela för. Efter förra veckans seger mot Ullared så behöver vi bara blicka uppåt, först och främst mot kvalplatsen som förmodligen är vår om vi vinner de matcher som återstår.
Gästerna, ett av seriens formstarkaste lag med nio matcher utan förlust. Man har inte förlorat sedan innan midsommar, någon som kommer ihåg den? Trots detta är man bara tre poäng från kvalplatsen.


Vi hälsar gästande lag, domarna och publik välkomna till dagens match!

Matchbollarna sponsras av: Tipsklubben och Familjen Åkesson/Johansson

Dagens matchvärd: Intersport

Nästa hemmamatch: Dam v Lerkils IF sön 27 aug 14.00. Herr v Åsa IF sön 8 okt 13.00

Bollpojkar: F11

Kiosk:         F11

Det börjar dra ihop sig!
2023-09-07 17:15

Nu börjar det dra ihop sig i serien, mindre än en fjärdedel, fem matcher kvar, att spela.
Vi kommer från 2-2 på Vinåvallen, ett resultat som båda lagen var missnöjda med men som ändå
ger oss en liten chans att blanda oss i toppstriden. Men då börjar det krävas segrar!
Gästerna Höganäs behöver också idel segrar om man skall spela div 3-fotboll nästa säsong.
Man tog ett sista halmstrå när man tvålade dit Fortuna med hela 7-1 i förra omgången.


Vi hälsar gästande lag, domarna och publik välkomna till dagens match!

Matchbollarna sponsras av: Ångtvättbilen och familjen Bengtsson

Dagens matchvärd: ICA Kvantum Falkenberg

Nästa hemmamatch: Herr v Vejby IF 22 sep 19.30 Dam v SRG Himledalen sön 24 sep 14.00.

                                                                                                                               

 

Bollpojkar: P10

Kiosk:         P10

Top of the League
2023-06-04 23:20

Böljans herrlag har de senaste matcherna bjudit oss på en bergochdalbana av känslor under matcherna. Supportrarna har gått dit med förväntan, fått växla till förvåning o chock för att senare, via hopp, ta sig vidare till glädje och eufori. Två ggr om har det varit underläge med 0-2 och båda gångerna har det vänts till segrar med tennissiffror. 6-2 hemma mot Ullared blev igår 6-3 i Vejby mot deras idrottsförening. Adderar vi de fyra målen i Höganäs blir summan av gjorda mål de tre senaste matcherna, 16!! Mer än fem i snitt!

Det var seriens två justaste lag som möttes, åtminstone om man mäter i gula kort. Vejby, med en stark vind i ryggen, tog en tidig 2-0 ledning. Två mål av Albin och ett självmål senare var det plötsligt ledning 3-2. Hemmalaget tilläts kvittera innan domaren blåser för halvtid.

Davve, Albin o Davve igen ger oss en säker(?) tremålsledning. Oskar räddar en straff med 10 min kvar och sätter stopp för ev fler känsloloopar!

Segern innebar en tillfällig serieledning som visade sig stå sig även efter Stafsinges match mot Åstorp på lördagen. 
Nu stundar det en DM-match mot Tvååkers IF 13.00 på nationaldagen innan vi välkomnar Fortuna FF till IP på söndag 11/6. Även då kickar vi igång kl 13.00. Vi lovar mycket känslor, oklart vilka!

Two down, two to go!
2016-09-17 11:30
IF Böljan-Löftadalens IF fredag den 16 september 2016 Falkenbergs IP

2-1 (0-1)
Mål: Nille, Marcus (s)
Oscar Andersson
Tobbe, Peter, Ludde, Robin,
Julle
Mosse, Nille, Samuel, Marcus
CC
Wille, Moki, Albin, Jesper


Som sagt bara måstematcher kvar nu. Nr två av fyra mot Löftadalens IF. Ett lag som vi haft väldigt svårt mot. Dubbla förluster förra säsongen och förlust även i vårmötet med 3-4 efter att vi tappat en till synes säker 3-1 ledning. Det är lite häftigt med kvällsmatcher vid denna tid då man får spela i elljus. Det var dessutom extra ljus från nya arenans minst sagt skarpa ljus.


Det började som vanligt med en motståndarhörna innan sekundvisaren gått ett varv. Men redan i minut fyra hade vi vårt första fina anfall. Tobbe lättar fram till Mosse vars inlägg så småningom letar sig fram till Robin som får till ett hårt lågt skott som touchar försvarare till hörna. Samme Robin nickar hörnan strax utanför. I sjätte minuten kommer kallduschen. Vi tappar bollen i försvarsposition och gästernas duktige anfallare, Rasmus Olsson, är inte den man vill  ge de lägena till!
Han skjuter hårt och resolut utan chans för Oscar och återigen får vi jobba från underläge. Marcus har ett liknande läge ett par minuter senare men han går på precision istället för kraft och målvakten kan parera med foten. Vi rullar runt och letar lägen och då och då uppstår det luckor. Som när Peter helt plötsligt hittar Tobbe med en ocean av yta. Tyvärr hittar inte inspelet någon blå. Peter blir sedan helt fri efter frispark från Samuel. Han vet tyvärr inte hur fri han är så avslutet blir lite hafsigt. Det är för övrigt mycket frisparkar i matchen åt både håll men Oscar äger sitt straffområde både verbalt och fysiskt. Nille och Marcus har varsitt inlägg och på det sistnämnda är CC nära på huvudet. Löftadalen har även ett jätteläge att utöka ledningen. Ett inlägg går parallellt med mållinjen och snappas upp vid bortre. Ett inspel snett inåt och ett direktskott som Oscar gör en fin räddning på. En förmodligen matchavgörande sådan! Det känns rätt ok efter första trots underläge.


Vi startar andra halvan starkt och redan efter två min har vi kvitterat. Samuels hårda inåtskruvade hörna nickas i nät av Nille, väldigt snyggt! Vi fortsätter trycka på och dominerar spelet. Peter har läge efter ny fin frispark från Samuel men det är trång och han har inte utrymme och det blir enkelt för keepern. Abbe som kommit in i paus spelar en huvudroll i segermålet. Han löper på djupet och när Nille (ojust?) håller undan en bortaspelare blir Abbe fri. Han dras ner och både straffen och utvisningen är klar tycker jag även om den regeln är väl hård och också kommer att ändras. Tror jag!
Kan också förstå bortalagets protester och besvikelse då man förmodligen skulle fått frispark i momentet innan. Marcus får vänta ett par minuter på att slå straffen men gör det kyligt som det heter när bollen går in där målvakten inte är……….
Sedan följer en klassisk scenförändring där vi tappar allt fina spel vi haft före målet 11 mot 11 och det är Löftadalen som får energi. Hela deras lag steppar upp ett par procent och vi har fullt jobb med deras löpningar. Vi skapar dock många chanser. Marcus kommer runt två ggr. Första inspelet går strax bakom CC och den andra blir snarare ett skott som tippas till hörna. Gästerna har en straffsituation när vi räddar på mållinjen. Har ingen aning om var bollen tar men enligt domaren inte på handen i alla fall. Marcus har ett par lägen men är för trött för att komma till ordentliga avslut. Antingen väntar han för länge så att motståndarna kan täcka eller så blir det sockskott. Det bästa läget har dock Tobbe. Inlägg från Marcus tippas av målvakten mot eget mål men det är ett fall av försvarare i motståndares straffområde. Tobbe vet inte hur ensam han är och fläker sig mot bollen istället för att vänta in den och bollen går över från nära håll! Vi fortsätter skapa men får inte till ett tredje mål som skulle lugna nerverna. Robin har ett fint genombrott och Mokki har ett stenhårt direktskott strax utanför. Löftadalens sista farlighet kommer via nick på hörna strax utanför. De sista tre minuterna spelas vid Löftadalens defensiva hörnflagga. Inte snyggt men effektivt. Nu tjänade vi på detta men detta är ju definitivt något man bör se över i regelverket.

Vi rider ut stormen och kan plussa på ytterligare tre viktiga poäng och är, åtminstone tillfälligt, uppe på rätt sida strecket. Skall tillägga att det kan bli fyra lag som åker beroende på hur det går för hallandslagen i trean. Extra plus idag till Oscar i målet som visade stor pondus i straffområdet.

Match tre av fyra måstematcher nästa fredag på IP mot Galtabäcks IF, ett annat lag indragna i bottenstriden. Det lär bli spännande!


"Glöm inte damerna 14,00 på IP idag, lördag!" Viktigg match i andra änden av tabellen!


/Magnus Falkehag