SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

"Bara" en poäng mot Galtabäck
2016-09-24 10:15
IF Böljan-Galtabäcks BK fredag den 23 september 2016 Falkenbergs IP

1-1 (1-0)
Mål: Peter
Oscar Arconge
Tobbe, Peter, Ludde, Robin,
Julle
Albin, Nille, Samuel, Marcus
CC
Wille, Moki, Rasmus, Alex, Mosse


Match nummer tre av våra fyra ”måstematcher”. De två andra har slutat lyckligt och vi har niondeplatsen i egna fötter. Lite beroende på hur det går i trean är det inte säkert att det räcker att bli nia men den formeln tar vi när serien är slut. På andra planhalvan Galtabäcks BK. Inte det Galtabäck undertecknad mötte med stabila tunga pjäser på 80-talet, utan ett gäng med unga, kvicka bollskickliga spelare. Bortamatchen vann vi med 2-1 men hemmalaget imponerade då. Galtabäck ligger förvisso trea i tabellen men är heller inte 100% klara, en poäng behövs de för att vara säkra i den jämna tabellen.


För första gången i höst är det höstväder, verkligheten har kommit ifatt! Att det dessutom låg en fiktiv ångestdimma över planen förstärkte bara stämningen.
För omväxlings skull är det vi som får den obligatoriska första-minuten-hörnan. Nille slår den och den går igenom till Marcus på bortre, han stöter in den till Peter som behärskat skjuter bollen i mål. Drömöppning med ledningen redan i andra minuten. Vi har en del fina kombinationer men även gästerna är farliga med sitt kvicka passningsspel utanför vårt straffområde. Vi fortsätter att vara farliga på fasta situationer. En hörna är lurig och sedan ett inkast till Nille och ett inlägg som hamnar hos Samuel. Skottet täcks av en försvarare men såg ut att vara på väg i mål. Nille som hittar massor av yta i djupet hittas av Robin på vänsterkanten. Nille lämnar över bollen till Marcus som manövrerar sig till hyfsat skottläge men mv kan rädda markskottet. GBK har sin farligaste chans i minut 28. Ett fint anfall längs vänsterkanten avslutas med inlägg och direktskott men Ludde stör tillräcklig för att skottet skall gå utanför. Vår stora chans att dubbla ledningen kommer med 10 kvar av första. Marcus gör en vältajmad löpning och Samuels instick är en macka på silverfat. Målvakten är relativt lång ute och frågan är om inte en rundning av den samme varit det bästa alternativet. Marcus väljer ett direktskott som går utanför. Ingen jättebra första halvlek men rätt så stabilt och ledning 1-0.


De vinröda tar tag i spelet direkt i andra och trycker tillbaka oss. Ludde har redan hunnit göra en fin brytning innan gästerna träffar stolpen första gången. Stolpträffen följs av en indirekt frispark för att Arconge hållit bollen för länge. Inte ofta man ser detta och speciellt inte utan förvarning. Frisparken blir dessbättre resultatlös. I 11 min stolpskott nr två. Instick, fin löpning, Arconge är bra ute och täcker vinkeln och ”tvingar” bollen i stolpen. Nu är vi illa ute och har inget eget spel alls. Det blir långsamt bättre och i mitten av halvleken har vi ett hyfsat läge. Abbes inlägg möts liggande av CC men bollen smiter utanför, kunde blivit ett klassiskt mål! Abbe blir strax efter liggande skadad och jag missar några minuter. En sak jag missar är Samuels första varning så den har jag ingen uppfattning om. När jag är tillbaks i båset igen får han sin andra varning. Sådant som händer när man har en 100% inställning spelstil. Tufft att bli tio man med ca 20 min kvar. Vi höjer oss dock och vi skapar tom något halvläge. Ludde hittar Peter(!) på djupet men hans skott täcks på vägen till mål. GBK har en nick över och massor av inlägg varav de flesta hamnar på Peters blonda kalufs. Vi har en farlig kontring där Julle spelar fram Alex som skottfintar och försöker få läge med högern. Väldigt bra försvarsarbete förhindrar skottet att gå mot mål. Alex o CC kombinerar sedan fint men CC når inte sista bollen från Alex och istället är gästerna nära igen. Arconge har dock samma vänner som ”Honken” en gång hade, stolparna. För tredje gången träffar bollen stolpen. Vi har lite oflyt med domslut i sista minuten. Alex blir hårt tagen vid offensiv hörnflagga och man kan nog konstatera att det tilläts mer när anfallande lag försöker få tiden att gå vid hörnflaggan än på andra ställen av planen. Vi får varken frispark eller inkast. Trots detta en bra domarinsats av Peter Hallenberg. Matchen avslutas istället av en hörnkavalkad. Det blir tredje gången gillt för gästerna. Hård hörna, hård nick utan chans för Oscar. Målet får innebär att GBK säkrar sitt kontrakt samtidigt som vårt inte längre ligger i egna fötter. Vi behöver en del hjälp och så klart en egen seger i avslutningen nere i Hasslöv söndag åttedag.


Vill också ge en stor eloge till U-sektionen med ledare, spelare och föräldrar som skött bollflick/bollpojk och kiosk på ett fantastiskt sätt hela säsongen. Man har verkligen kunnat koppa bort denna del vilket är mycket värt!


/Magnus Falkehag


Two down, two to go!
2016-09-17 11:30
IF Böljan-Löftadalens IF fredag den 16 september 2016 Falkenbergs IP

2-1 (0-1)
Mål: Nille, Marcus (s)
Oscar Andersson
Tobbe, Peter, Ludde, Robin,
Julle
Mosse, Nille, Samuel, Marcus
CC
Wille, Moki, Albin, Jesper


Som sagt bara måstematcher kvar nu. Nr två av fyra mot Löftadalens IF. Ett lag som vi haft väldigt svårt mot. Dubbla förluster förra säsongen och förlust även i vårmötet med 3-4 efter att vi tappat en till synes säker 3-1 ledning. Det är lite häftigt med kvällsmatcher vid denna tid då man får spela i elljus. Det var dessutom extra ljus från nya arenans minst sagt skarpa ljus.


Det började som vanligt med en motståndarhörna innan sekundvisaren gått ett varv. Men redan i minut fyra hade vi vårt första fina anfall. Tobbe lättar fram till Mosse vars inlägg så småningom letar sig fram till Robin som får till ett hårt lågt skott som touchar försvarare till hörna. Samme Robin nickar hörnan strax utanför. I sjätte minuten kommer kallduschen. Vi tappar bollen i försvarsposition och gästernas duktige anfallare, Rasmus Olsson, är inte den man vill  ge de lägena till!
Han skjuter hårt och resolut utan chans för Oscar och återigen får vi jobba från underläge. Marcus har ett liknande läge ett par minuter senare men han går på precision istället för kraft och målvakten kan parera med foten. Vi rullar runt och letar lägen och då och då uppstår det luckor. Som när Peter helt plötsligt hittar Tobbe med en ocean av yta. Tyvärr hittar inte inspelet någon blå. Peter blir sedan helt fri efter frispark från Samuel. Han vet tyvärr inte hur fri han är så avslutet blir lite hafsigt. Det är för övrigt mycket frisparkar i matchen åt både håll men Oscar äger sitt straffområde både verbalt och fysiskt. Nille och Marcus har varsitt inlägg och på det sistnämnda är CC nära på huvudet. Löftadalen har även ett jätteläge att utöka ledningen. Ett inlägg går parallellt med mållinjen och snappas upp vid bortre. Ett inspel snett inåt och ett direktskott som Oscar gör en fin räddning på. En förmodligen matchavgörande sådan! Det känns rätt ok efter första trots underläge.


Vi startar andra halvan starkt och redan efter två min har vi kvitterat. Samuels hårda inåtskruvade hörna nickas i nät av Nille, väldigt snyggt! Vi fortsätter trycka på och dominerar spelet. Peter har läge efter ny fin frispark från Samuel men det är trång och han har inte utrymme och det blir enkelt för keepern. Abbe som kommit in i paus spelar en huvudroll i segermålet. Han löper på djupet och när Nille (ojust?) håller undan en bortaspelare blir Abbe fri. Han dras ner och både straffen och utvisningen är klar tycker jag även om den regeln är väl hård och också kommer att ändras. Tror jag!
Kan också förstå bortalagets protester och besvikelse då man förmodligen skulle fått frispark i momentet innan. Marcus får vänta ett par minuter på att slå straffen men gör det kyligt som det heter när bollen går in där målvakten inte är……….
Sedan följer en klassisk scenförändring där vi tappar allt fina spel vi haft före målet 11 mot 11 och det är Löftadalen som får energi. Hela deras lag steppar upp ett par procent och vi har fullt jobb med deras löpningar. Vi skapar dock många chanser. Marcus kommer runt två ggr. Första inspelet går strax bakom CC och den andra blir snarare ett skott som tippas till hörna. Gästerna har en straffsituation när vi räddar på mållinjen. Har ingen aning om var bollen tar men enligt domaren inte på handen i alla fall. Marcus har ett par lägen men är för trött för att komma till ordentliga avslut. Antingen väntar han för länge så att motståndarna kan täcka eller så blir det sockskott. Det bästa läget har dock Tobbe. Inlägg från Marcus tippas av målvakten mot eget mål men det är ett fall av försvarare i motståndares straffområde. Tobbe vet inte hur ensam han är och fläker sig mot bollen istället för att vänta in den och bollen går över från nära håll! Vi fortsätter skapa men får inte till ett tredje mål som skulle lugna nerverna. Robin har ett fint genombrott och Mokki har ett stenhårt direktskott strax utanför. Löftadalens sista farlighet kommer via nick på hörna strax utanför. De sista tre minuterna spelas vid Löftadalens defensiva hörnflagga. Inte snyggt men effektivt. Nu tjänade vi på detta men detta är ju definitivt något man bör se över i regelverket.

Vi rider ut stormen och kan plussa på ytterligare tre viktiga poäng och är, åtminstone tillfälligt, uppe på rätt sida strecket. Skall tillägga att det kan bli fyra lag som åker beroende på hur det går för hallandslagen i trean. Extra plus idag till Oscar i målet som visade stor pondus i straffområdet.

Match tre av fyra måstematcher nästa fredag på IP mot Galtabäcks IF, ett annat lag indragna i bottenstriden. Det lär bli spännande!


"Glöm inte damerna 14,00 på IP idag, lördag!" Viktigg match i andra änden av tabellen!


/Magnus Falkehag

Inte vackert men viktigt!
2016-09-11 19:59
Annebergs IF-IF Böljan söndag den 11 september 2016 Dalavallen

2-4 (1-3)
Mål: Alex, Marcus 2, CC
Oscar Arconge
Albin, Ludde, Robin, Samuel
Julle
Mosse, Nille, Alex, Marcus
CC
Peter, Eric, Moki, Jesper, Rasmus


Nu är det slut på viktiga trepoängsmatcher, nu är det idel livsviktiga matcher om uttrycket tillåts om något så världsligt som fotboll.
Vi har satt oss i en knepig situation och är väl förmodligen tvingade att ta full pott i de matcher som är kvar. I synnerhet som alla andra resultat går lite emot. Första måstematchen denna söndag på Dalavallen mot redan avsågade Annebergs IF. Vi vann stort i våras men då hade de stora problem att få ihop lag och i höst har man spelat upp sig något och bl.a. slagit Norvalla på bortaplan. En liten varningssignal alltså.


Vi får en liten försmak av första halvlek redan i andra minuten. Marcus tar sig enkelt runt sin back men hittar inte in med inspelet. Detta skulle dock visa sig vara ett bra sätt att anfalla. CC vänder fint efter inkast men skottet går en bit utanför. Oscar räddar ett friläge innan vi tar över helt. Alex har redan hunnit frispela Marcus men vänstran svek innan vi tar ledningen i 14 min. Nille spelar fram Marcus vars skott räddas. Alex trycker resolut in returen. En minut senare är det dags igen. Nille hittar Alex som hittar Marcus som hittar rätt. Ytterligare minuten senare så reducerar hemmalaget. Oscar får ingen träff på den lite studsiga planen och en hemmaspelare norpar bollen och rullar den i öppet mål. Man har även en 2-2 boll inne men det är avvinkat för offside. Det är lite raggarfotboll och det skapas chanser på löpande band. Samuel hittar Robin som får bra tryck i nicken men målvakten är välplacerad och kan tippa till hörna. Efter 20 min så utökar vi ledningen när Marcus åter kommer förbi på kanten och vänsterskottet letar sig förbi målvakten. Det känns som det skall rinna iväg. Marcus har ytterligare två lägen, ett som mv tippar i stolpen och ut till hörna och ett annat som han håller. Det är rätt enahanda spel från vår sida men det blir väl så när man fortsätter skapa chanser. En fiskare byter ju inte plats så länge det nappar! Tror samtliga spelare i backlinjen vid något tillfälle hittade Marcus med fina genomskärare.
Det borde varit större siffror i paus, ja det borde kanske tom varit avgjort Hemmalaget är trötta och byter på handbollsvis.


Hemmalaget verkar ha fått lite krafter i pausen och kan också reducera. En rejäl knuff i ryggen lämnas utan åtgärd av en domare som annars var rätt petig med detta. Detta är inledningen på den kontring som resulterar i friläge och mål. Det är väldigt virrigt och inget ordnat spel. Tyckte vi skulle haft en straff när Mosse dribblar sig igenom och ramlar men han erkänner efteråt att domaren gjort helt rätt, däremot skulle han haft en i slutet efter en rejäl spark på smalbenet. Samuels frispark hittar CC på bortre men han nickar över i fint läge. CC revanscherar sig en kvart från slutet då han efter inlägg från Robins höger(!) och skarv från Alex nickar in 4-2 och gör sista kvarten lite lugnare. Anneberg har en del lägen när vi lite enkelt ger bort frisparkar men vi kan hålla ut och ta en viktig trea! Vi visar bra arbetsmoral men behöver höja spelet som vi vet att vi kan.
Vi har nu häng på Walldia som bara är två poäng före efter att ha lämnat WO(!) mot Väröbacka.
Nästa nöt att knäcka är Löftadalens IF som besöker IP på fredag.

/Magnus Falkehag

Fortsatt motigt för herrarna!
2016-09-03 09:21
IF Böljan-IF Norvalla den 1 september 2016 Falkenbergs IP

1-2 (1-1)
Mål: Julle
Oscar Arconge
Tobbe, Ludde, Robin, Samuel
Mosse, Nille, Julle, Eric
Marcus, CC
Wille, Moki, Albin, Rasmus, Peter


Första höstdagen enligt almanackan och match mellan idrottsföreningarna Böljan och Norvalla. Båda lagen får väl anses vara indragna i bottenstriden även om gästerna hade ett försprång på fyra poäng på oss.  Vårmatchen slutade 3-3 efter att vi tappat ledningen på övertid.


För tredje matchen i rad så släpper vi till en fast situation innan sekundvisaren gått ett varv! En hörna efter 30 sekunder rensas bort men gästerna behåller trycket och efter en misslyckad rensning så tar man ledningen. Då har det gått två minuter och vi har knappt rört bollen, med undantag för några halsmesiga rensningar då! Skottet från utanför straffområdet är hårt och går utmed marken stolpe in och vi har hamnar i underläge för fjärde matchen i rad. Vi får inte till något spel alls och chansernas skapas väl mer efter tillfälligheter. Samuels frispark når Mosse som i hyfsat läge skjuter bollen strax utanför. Vi byter formation efter en halvtimma och väljer bort 4-4-2 som inte funkar alls. Det blir genast bättre och det dröjer inte länge innan vi kvitterar. Samuels långboll hamnar hos Julle som blir helt fri och kan rulla in kvitteringen. Det känns ganska hyfsat när vi går till halvtidsvila och man märker även lite frustration hos gästerna.


Denna eventuella frustration har man dock skakat sig av i pausen och kommer ut betydligt piggare i andra och sätter press på oss. Det är ganska chansfattigt men vi har ett stort bollinnehav. Gästerna återtar ledningen efter en kvart i andra. Ett inlägg hamnar på bakre stolpen där Tobbe räddar med huvudet på mållinjen. Returen går ut till en Norvallaspelare som skottfintar två ggr för att sedan kruta bollen i mål. Vi fortsätter att ha ett stort bollinnehav utan att skapa särskilt mycket. Wille kommer fri på djupet stöter bollen förbi målvakten som stör Wille lagom mycket för att bollen skall rinna iväg men lagom lite för att undgå en målchansutvisning. Moki manövrerar sig till skottläge men skottet täcks av försvarare. Moki sprider även en del fina bollar som skapar ytor på kanterna men gästerna försvarar sig skickligt på våra inlägg/inspel. Norvalla har en kontring i slutet som chippas i ribban innan vi får en sista chans till kvittering på övertid. Julle skott hamnar hos CC i boxen men han får ont om tid och skottet kan räddas tämligen enkelt. Ridå ner!


En rätt torftig och chansfattig match. Vi skulle behöva lite tur i vissa lägen då vi får lite mindre än vi förtjänar och motståndarna lite mer! Vi visar stor vilja och engagemang så det är inte det vi förlorar på. Snarare vill vi lite för mycket i vissa lägen när vi kanske skulle behöva lite kyla och smartness. Kapaciteten finns dock. Norvalla säkrade väl mer eller mindre kontraktet med denna seger medan vi får fortsätta vår kamp nästa vecka mot Annebergs IF.


/Magnus Falkehag

Det studsade inte vår väg i Veinge!
2016-08-28 11:49
Genevad/Veinge IF-IF Böljan lördag den 27 augusti 2016 Veinge IP

1-0 (1-0)
Mål:
Oscar Andersson
Tobbe, Ludde, Robin, Samuel
Julle
Mosse, Nille, JC, Philip
CC
Wille, Moki, Albin, Rasmus


Trots att vi haft en ganska bra höst med två segrar och en oavgjord på fyra matcher så är vi i högsta grad indragna i bottenstriden. Det har tom blivit ett litet glapp uppåt medan dagens motståndare Genevad/Veinge flåsar oss i nacken, bara en poäng bakom. En hyfsat viktig match för båda lagen mao. Vårmötet slutade 3-4 efter att vi tappat en 3-2 ledning i slutminuterna.


Veinge IP ligger fantastiskt idylliskt och det var dessutom soligt och varmt väder och fina yttre förutsättningar. I alla fall tills man kom ut på planen. Den var som en tvättbräda och man såg redan på uppvärmningen att spel längs marken skulle vara svårt. Att planen dessutom är väldigt liten gör inte saken lättare, kartongfotboll är inte vår bästa gren!

Att dessutom komma i underläge efter en dryg minut gjorde inte saken bättre. Målet kom via det första av massor med långa inkast. Vi stod på hälarna och tittade på varandra och en hemmaspelare kunde sätta fram foten och styra in bollen. Samuel hittar JC med ett kanoninlägg men tyvärr så får inte JC nicken på mål. G/V får läge efter hörna men Oscar får fingertopparna på bollen och tippar den i ribban. Direkt efter snor vi bollen av hemmalaget, det är ojämnt även på deras planhalva. JC hittar CC men bollen studsar upp och skottet är inte i närheten av målet. Tobbe kommer runt och hittar Nille som så när hittar Mosse på bortre stolpen men vi förblir mållösa. Hemmalaget hotar hela tiden med sina långa inkast medan vi endast har ett skott över från Mosse att visa upp i chansväg. Robin som går på resolut i närkamperna och vinner det mesta i luften nickar ihop med en motståndare och får gå ut med kvarten kvar av första. Efter omplåstring så är han tillbaks på plan i andra. Matchen är mest ett ställningskrig och det är inget ordnat spel överhuvudtaget. Hör tom en hemmaspelare skrika; ”- Vilken jävla skitplan vi har”, efter ett misslyckat inlägg. Man undrar ju hur dålig planen i Genevad är?

Andra halvlek börjar som första, med ett långt inkast och bollen dansar på mållinjen innan vi får iväg den, det blir till en kontring. Philip skickar fram till CC som är fri från mittplan. Tyvärr går skottet över. Det är lite Hawaii-fotboll och vi byter chanser med varandra. Vi har ett fint anfall längs vänsterkanten där Samuel hittar Mosse som hittar JC men han får ingen riktig fart på nicken och det är plockpotatis för hemmakeepern. Hemmalaget är farliga på sina fasta och efter en hörna dansar bollen återigen på vår mållinje innan vi får iväg den. Trots att det är vi som ligger under känns det som hemmalaget vill mer. De är hetare, rappare och rörligare. Vi får en frispark i högerytterläge som Mosse får bra träff på men den är lite för rakt på mv för att hota på allvar. Tobbe har en frispark från mittplan som JC kommer upp fint på. Lite mindre träff och han skarvar in bollen men detta är inte vår dag. Vi har ett par halvlägen mot slutet. Robin nickar en hörna utanför, CC vinner bollen av hemmalagets duktige mittback och spelar in till JC men vi behärskar inte underlaget och det blir bara halvträff på bollen. Vi har någon hörna där bollen ligger fri men vi är inte där! Vi är någon annanstans och G/V kan hålla undan och ta tre mycket viktiga poäng. Deras tränare bad om ursäkt för deras tråkfotboll men det behöver han ju alls inte göra. I det här skedet av serien är det poängen som räknas och dem fick de!
tror det är många ”twist and turns” kvar innan den här serien är slut och även om vi inte teoretiskt har kontraktet i egna händer så har vi det i praktiken. Nästa match spelar vi hemma på IP och det är ett steg i rätt riktning. Motståndare då är IF Norvalla.


/Magnus Falkehag

En poäng i underkant mot Värö
2016-08-20 11:14
IF Böljan-Väröbacka GIF fredag den 19 augusti 2016 Falkenbergs IP

2-2 (0-2)
Mål: Wille, JC
Oscar Arconge
Tobbe, Ludde, Robin, Samuel
Julle
Mosse, Nille, Alex, Philip
JC
Wille, Moki, Albin, Rasmus, Peter


En fantastiskt fin sensommarkväll med sol och nästan ingen vind alls. Perfekta förhållanden för match alltså. Lägg till en plan i allsvensk klass och allt du behöver är två fotbollslag som bjuder upp!
Att dessutom U-sektionen hade sin årliga match med grillning och spred ett aptitretande grillos över IP gjorde inte kvällen mindre somrig!

Det är alltid händelserika matcher mot Väröbacka, ett lag som vi delat glädje o sorg med ett antal år nu. Vi kommer från en 0-5 förlust mot Andersberg medan gästerna, efter en lite knackig vår vunnit alla tre höstmatcher och skapat ett avstånd till oss på fyra poäng. Vårens möte slutade 1-1.


En viktig sak mot Väröbacka är att inte släppa till fasta situationer så efter 50 sekunder så ger vi dem en hörna! Hörnan blir farlig och det är med en del tur vi får bort bollen. Vi har lite tröjstrul under inledningen och Alex tvingades till tröjbyte.
Mer om detta i mina memoarer!
Deras andra hörna kommer efter en kvart och då ringer det. Precis som i Värö i våras så nickar deras mittback in bollen kraftfullt efter en stenhård hörna och en precis löpning. Svår men inte omöjlig att försvara! Efter detta så tar vi tag i spelet och parkerar på motståndarnas planhalva. Vi skapar också en del chanser. Mosse spelar in till Alex som inte får någon ren träff. Samma resultat blir det en stund senare när Mosse nickskarvar till JC vars dragning gör bort två backar men sedan sviker vänstern! De få bollar Väröbacka lyfter upp tas resolut hand om våra backar som spelar stabilt matchen igenom! Tror inte Robin förlorade en nickduell!
Philip o JC samspelar fint och tvingar fram en hö-rna och det känns som en tidsfråga innan kvitteringen skall komma. Den bästa chansen får- Mosse två minuter innan halvtidsvilan. Efter finurligt spel på högerkanten spelar Nille in bollen till Alex som förlänger till Mosse på bortre. Han drar till direkt men får inte bollen mot mål utan den rullar lite retfullt mellan mv och en framstormande JC. Istället kommer en kalldusch precis innan pausen. Värö får en frispark på mittplan. Frisparken slås hårt mot mål och i kamp med Oscar så trycker gästerna in 0-2. Är inte säker på att där var något ojust men rätt ofta får mv frispark efter dylika närkamper oavsett om det är juste eller inte! I samband med målet får Oscar även en smäll i ansiktet och det är inte mer än precis han kommer till spel i andra.
Vi får gå till paus med tunga huvuden och det momentum vi byggt upp raseras på bråkdelen av en sekund.
Det är rätt deppigt i paus även om vi känner att vi är det bättre laget. Vi får chansa och trycka på ännu lite mer.


Andra halvlek fortsätter som andra slutat, med en klar dominans från oss. Vi flyttar bollen bra och chanserna duggar tätt.

·       - Philip hittar Alex som skottfintar men hans hårda vänster stryker stolpen.

·       - JC nickar rakt på mv efter fint inlägg från Tobbe.

·       - Robin nickar Mosses hörna med kraft någon cm utanför

·       - Philip inlägg, JC nick i ovankant på ribban


Tankarna går till Sven Jerrings klassiska referat från OS i Berlin 1936. Det är bara att byta ut Japaner mot Väröiter.
"Väröiter, Väröiter, försvarande Väröiter, från sig vilt slående Väröiter och lika vilt angripande Böljan-spelare. Väröiter som hoppar, Väröiter som kastar sig, Väröiter som fläker sig. Väröiter som gör allt för att ta segern åt Värö!


Till sist får vi dock hål på dem. Det är bröderna Larsson som startar och avslutar anfallet. Ludde bryter förtjänstfullt på mitten, fintar bort en gubbe innan han lägger ut bollen till Philip vars inspel studsar ut till Samuel som drar till med vänstern. Det är dock minst 16 Väröben och kroppar i vägen och bollen hamnar istället hos, nyss inbytte Wille. Han lägger bollen till rätta, tittar upp och klipper sedan in bollen hårt i nättaket, vackert och proppen ur? Det är halva andra halvlek kvar så det är gott om tid. Bara tre min efter reduceringen är det nära kvittering. Pigge Wille spelar fram Philip så går inåt och får bra träff men skottet går i ribbans underkant och studsar ut. Vi har ett väldigt bra tålamod och fortsätter rulla medan de dödströtta gästerna inte får någon ro. Rasse som bytts in i anfallet för att skapa kaos gör just detta. Ett hårt skott sveper just utanför. Vi får till slut in kvitteringen. Med tre min av ordinarie tid lyfter Tobbe fram en väl avvägd boll till JC som vackert lobbar över mv. Det syns ju på ivern att hämta bollen att JC vill mer. Vi behåller vår offensiva uppställning med två mittbackar(!), Rasse o Pitan på topp och vi lyckas skapa en högoktanig chans till. I sista minuten får JC läge rakt framför mål. Skottet är välplacerat och med bra fart men mv gör en akrobatisk fotparad och vi får nöja oss med oavgjort. Lite svårt att förhålla sig till resultatet. Var det bra eller dåligt? Hjärnan säger dåligt men magen o hjärtat säger bra. Med tanke på tabelläget så behövde vi tre poäng men med underläge 0-2 med 20-25 min kvar så är det nog ändå åt det positiva hållet. Spelmässigt definitivt positivt. Det var bra insatser laget igenom. Backarna visade vägen genom att kliva fram i precis rätt lägen och inte ge gästerna någon ro utan istället starta anfall med oförtruten vilja!
Våra byten fick också bra effekt, Wille behöll sin form från de senaste B-matcherna och tillförde massor med energi och Rasse o Pitan orsakade som sagt var en del kaos på motståndarnas planhalva. Förhoppningsvis har vi glädje av en bred trupp nu i höst när folk börjar försvinna åt diverse håll, något som även bör drabba de andra lagen i serien som kanske inte har den bredden. Nästa match är mot det lag som ligger på fel sida strecket, en poäng bakom oss, Genevad/Veinge i Veinge nästa lördag 13,00.
Missa heller inte damernas fortsatta kamp för seriesegern på K-slätt i em 14,00 mot BK Tinnis


(Japan vann för övrigt matchen mot Sverige med 3-2, en jätteskräll på den tiden)

 

/Magnus Falkehag

"