SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i IF Böljan Falkenberg
BLI MEDLEM
Välkommen till IF Böljan, Falkenberg!
IF Böljan är en av Falkenbergs kommuns största idrottsförening. Fotboll är vår kärnverksamhet och vi har ca: 20-25 olika lag varje år som deltar i ca: 500 matcher under en utomhussäsong i seriespel och diverse cuper. Matcherna omfattar i genomsnitt bara en tredjedel av lagens verksamhet då det dessutom är 2-4 träningar i veckan utöver match. 
 
Vi genomför varje år många ledarutbildningar och föreläsningar, Bobergsläger, landslagets fotbollsskola och fotbollslekis för våra yngsta. Vi arrangerar under ett kalenderår Nyårscupen, vi är medarrangörer till Allsång på Vallarna, vi arrangerar Midsommar på hemvärnsgården. 
 
Vi är aktiva i sociala projekt på hemmaplan men även utomlands. Mellan alla dessa aktiviteter så engagerar vi oss i marknadsföring och arbeten som bidrar till att vår förening får en ekonomisk förutsättning till vidareutveckling.
 
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Landslagets fotbollskola 2023
2023-06-09 17:15

Landslagets fotbollsskola IF Böljan Falkenberg

Nu är det dax att anmäla sig till årets fotbollsskola Falkenbergs Idrottsplats

Även i år kör vi fotbollsskolan AUGUSTI 

Den 8/8 - 10/8 kl.10,00 - 14,30

Ålder 8 - 12 år

Var noga med att anmäla rätt storlek på t-shirten och om det finns

någon allergi/mat allergi som vi bör veta.

Kostnad 850 kr, I detta ingår boll, t-shirt, vattenflaska, frukt och lunch

Sista dag för anmälan 21/7

https://start.landslagetsfotbollsskola.se/sv/show_club/9528-if-boljan-falkenberg

Välkomna

IF Böljan Falkenberg 

Fotbollslekis
2023-04-25 10:57
Välkomna till årets fotbollslekis för 4-6 åringar på Falkenbergs IP D plan (närmst Brottarlokalen)!
Startar 10:00. Ingen anmälan krävs och det är helt gratis.
 
Utrustning: Fotbollsskor är inget tvång, det går bra med gymnastikskor, m.m. Benskydd är bra så de får lära sig att använda det från början. Ta gärna med en liten flaska med vatten!
 
Datum i vår
6/5 kl.10,00
13/5 kl.10,00 Böljandag, massor av matcher på IP 
20/5 kl.10,00
27/5 kl.10,00
3/6 kl.10,00
10/6 kl.10,00
Datum i höst
12/8 kl.10,00
19/8 kl.10,00
26/8 kl.10,00
2/9 kl.10,00
9/9 kl.10,00
16/9 kl.10,00
Tre poäng i herrpremiären
2023-04-15 11:05
Bästa spelare i respektive lag med pris från JM Utveckling
En historisk seriepremiär i. Div 3 för herrarna. Matchdagen var lite dramatisk då ett relä till belysningen krånglade men det varde ljus till sist!
På andra planhalvan IS Halmia, klassiskt lag med 11 allsvenska säsonger på meritlistan. Den senaste 1979. De rivstartade serien med en 6-3 seger mot Fortuna FF. Själva tog vi en stark poäng mot Högaborgs BK.
Som vanligt en fin plan på IP om än några veckor efter Harlyckan i tillväxt.
Första halvlek är jämn. Ett litet övertag för gästerna men ganska chansfattigt. Halmia har en boll inne precis innan halvtid men målet vinkas av för en knapp offside.
 
I andra halvlek kommer vi ut som ett nytt lag. Känns som vi tappat respekten lite, om det nu fanns någon sådan?
Vi skapar flera farliga chanser. Albin spelar fri Davve vars skott räddas.
Ett nytt fint anfall där Davve hittar Hugo slutar med samma resultat, en räddning av Falkenbergsbekantingen Nadeem Omar i Halmias mål.
Vi har en straffsituation när Albin hakas på väg igenom. Kanske var lite för lite för att domaren skulle blåsa?
I 67 min tar gästerna ledningen lite mot spelet. Ett inlägg från vänster hittar en Halmian på bortre stolpen som kan tråckla in bollen. Riktigt tungt att åka på det målet.
Vi hade gjort ett trippelbyte efter en timma och fått in sex par pigga bena sittandes på Samuel, Appelin o Nils. Detta skulle betala sig. Ett fint anfall där både Appelin, Samuel o Davve är inblandade slutar med ett pressat inlägg från Samuel som har tillräckligt med fart för att Davve ”bara” behöver guida in bollen med huvudet. En rättvis kvittering. Vi fortsätter jaga på för ett segermål. Samuel skjuter ett vänsterskott precis utanför. Makrill är nära att bli helt fri efter en tvåfotare men en Halmian räddar till hörna. Vi biter oss fast och det är dags för nästa inhoppare att bidra till ett mål. En snabb frispark bryts av Nils, bollen hamnar via Davve hos Makrill som ett par meter utanför straffområdet sätter bollen vid Nadeems högra stolpe.
Vi har ytterligare tre, fyra bra lägen till 3-1 genom Albin, Davve o Nils.
Halmia har ett hyfsat nickläge på en av många hörnor men 2-1 står sig.
 
Vi vinner rättvist. Vi är återigen stabila bakåt och farliga framåt. Vi visar bredd och moral när vi för andra matchen i rad kommer tillbaka från underläge. Fyra poäng efter två matcher är med beröm godkänt.
Nästa helg åker vi till speeway-mekkat, Gislaved. Matchen flyttades i veckan från fredag till lördag. Avspark 13.00 på Ryttarvallen.
På bilden Hoffa och Flamur Hashani som fick precis som bästa spelare i rep lag. Priset från dagens matchvärd. JM Utveckling.
Nästa hemmamatch fredag 28/4 19.30 mot Åstorps FF.
Semesterstängt
2022-07-11 18:40

Böljans kansli har semesterstäng V 28 - 31

Åter 8/8

 

Välkomna

 

Grådaskigt men tre poäng i seriepremiären!
2022-04-15 10:54

Seriepremiären 2022 var så långt från den från 2021 man kan komma.
Då, en fantastisk försommarkväll i Hylte, nu en disig småkall aprilkväll! På andra planhalvan IF Norvalla som vi inte hade något större problem att avfärda två ggr om förra säsongen. Båda lagen hade väldigt begränsad gräsvana. På hemmaspelarna märktes detta med att spelat var betydligt mer promenadlikt än några av försäsongsmatcherna på konstgräset där det snabba passningsspelet firar större triumfer. Ett antal hörnor för hemmalaget och någon kontring från gästerna var allt det bjöds på de inledande 20 minuterna. Sedan svingade Makrill sitt trollspö till högerfot och Alex styrde fint in framlägget via huvudet. Efter detta har vi vår bästa period i matchen. Emils inlägg når Hugo men han saknar den riktiga övertygelsen i nicken som går utanför. Vi har en trippelhörna innan Maxime tar över huvudrollen. Han är framme farligt flera ggr men täckande ben och linjeflaggan sätter stopp. Norvallas hot kommer via djupledsbollar mot löpvilliga anfallare men vi har väl hyfsad koll på dessa. Det sista som händer i första halvlek är när Maxime snyggt spelar fram Hannes som behärskat bredsidar in 2-0.

Vi på läktaren andas ut lite och en falsk säkerhet kanske även drabbar hemmaspelarna för i andra halvlek är det en helt annan matchbild. Norvalla är betydligt aggressivare och vinner både första och andrabollar, bra halvtidssnack där Norvallaledare!
Tror bara vi har en riktigt bra målchans i andra och det är åter Maxime som tråcklar sig igenom och lite osjälviskt lägger upp för Hannes, denne är kanske lite för "snäll" i avslutet och en Norvallaspelare kan rädda på mållinjen. 3-0 där och det hade varit game over. Nu blir det istället några rysliga sista 25 min. Gästerna skapar fler bra chanser. Mange får sträcka ut på ett långskott och det är flera bollar som stryker förbi målet.Med 10 kvar får en bortaspelare syna det röda kortet men frågan är om han verkligen gick ut? Det märks i alla fall inte. Norvalla reducerar då en frispark från hörnflaggan nickas i nät och har bud på mer. Mange är långt ute och avvärjer och vi reder ut anstormningen. Sista kvarten var det ett lag som hade väldigt mycket att förlora och ett annat som hade lika mycket att vinna.
Tre poäng är dock tre poäng och tåget är satt i rullning. 21 matcher kvar, närmast nykomlingarna Kungsbacka IF borta och sedan ytterligare en bortamatch mot IF Leikin.

 

Innan dessa båda matcher spelas dock ett DM-derby mot FF på Arenan. Det är första tävlingsmatchen mellan herrarnas representationslag sedan 1974 så en sällsynt match som ni inte vill missa.
IF Böljan står som hemmalag men matchen spelas på Arenan nu på tisdag 19/4 kl 19.00

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herr, 04/06 23:20 
F 13, 25/05 13:23 
F/P 17, 22/05 10:04 
P07, 19/04 16:23 
Dam 2023, 04/11 15:22